danci blogja

Naptár

szeptember 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Linkblog

Legutóbbi kommentek

Prawo Jazdy

2009.11.19. 21:33 Dancika

Még néhány hónappal ezelőtt mutattak nekem egy elég vicces cikket neten. És most megint megtaláltam, és megint viccesnek találtam. Viszont most úgy döntöttem, hogy felteszem ide, mert ez olyan.. mi is a legjobb szó erre?:/ Jah igen, olyan TIPIKUS!:D
 

"Az ír közlekedésrendészet hónapok óta keresett egy bizonyos Prawo Jazdy névre hallgató sofőrt. A lengyel legalább ötven szabálysértésért kapott bírságot, de sosem találták, ráadásul lakcímét is állandóan változtatta. A rendőrök végül kiderítették, hogy a Prawo Jazdy valójában vezetői engedélyt jelent lengyelül.

Végre megoldódott az ír közlekedésrendészet fantomjának rejtélye. Prawo Jazdyról kiderült, hogy nem megrögzött szabálytalankodó, hanem jogosítvány - lengyelül.

Ír rendőrök legalább ötvenszer bírságolták meg "Prawo Jazdyt", ám "ő" sohasem fizetett, és sohasem csípték el. Állandóan változtatta a lakcímét - mindegyik megbírságolt lengyel máshol lakott.

A tévedést az okozta, hogy a lengyel jogosítványokban a jobb felső sarokban, vagy éppen a név fölött virít a felirat: VEZETŐI ENGEDÉLY. A rendőrök meg mindig azt hitték, ez a szabálysértő neve. Töltötték is ki szorgosan Vezetői Engedély névre a bírságcetliket, ám egy lengyelt sem hívtak így az érintettek közül, ezért mindegyikük megúszta a dolgot."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dancika.blog.hu/api/trackback/id/tr541537996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása